Kædesmøremidler

En guide til smøreolier og de faktorer du bør overveje når du smører eller skifter smøremiddel.

Information omkring smøremiddel

Vi har i vort sortiment et stort udvalg af kædesmøremidler fra Kema, ROOCL og LPS

Kæder skal ligesom lejer smøre for, at maksimere deres funktionalitet og minimere risikoen for stop og fejl. For at kæden kører optimalt skal den smøres helt ind til bæretappen.

Korrekt smøring giver maksimal levetiden.

See the whole range
 • Trækkæder og Conveyor

  Er oftest med kædetræk, strømmen formidles af en rullekæde/drivkæden eller transmission kæde, der passerer over et tandhjulsgear. Tænderne på tandhjulet kører i leddene på kæden. Det centrale aspekt af smøring er her, at forbindelserne skal passe på tandhjulet, ellers resulterer det i øget friktionsslid.

  Kæder brugt til transport af tungt gods, fx paller, gitter æsker og industrielle containere. Kan være enkelt eller dobbelt kædestrenge. Belastningen er på kæderne og skaber friktion, for at systemet kan fungere, er korrekt smøring nødvendigt.

 • Arbejdsforhold

  Kædesmøremiddel skal have en tilstrækkelig lav viskositet så den kan trænge ind i led, stifter og ind til bæretappen, samtidig med at den skal opretholde en effektiv film under driftstemperatur og tryk. Visse driftstemperaturer kræver specialsmøremidler. Ud over at være i stand til at operere i et givet temperaturinterval, skal smøremidlet være skumdæmpende, anti-oxiderende og højtryksadditiver for at give maksimal levetid og reducere slid.

  Fedt bør så vidt muligt undgås på grund af sin viskositet, vil ikke kunne trække helt ind i kæden og vil skabe højere temperaturer grundet friktion og ophobning af smøremiddel.

 • Anvendelsesstedet er vigtigt

  Før valg af smøremiddel skal anvendelsesstedet vurderes. Der er mange faktorer der har indvirkning på hvilket smøremiddel der skal vælges.

  Hvis der vælges et produt med passende additiver og viskositet vil optimal smøring opnås.

  Steder man skal være opmærksom på:

  Kæder under store belastninger, fart og temperatur forhold der enten er meget kolde eller ekstremt varme. Kæder der bruges i våde omgivelser stiller andre krav til vedhæftning og korrosionbeskyttelse. Kæder der kræver tørsmørring og kæder i industrier som fødevare og andre rene industrier hvor NSF krav kan være gældende.