Gearolie

Additiv indhold er et vigtigt element for, at du har succes med valg af dit gearolie.

Information om gearolier

Åbne gear er flittigt brugt i mange sektorer af industrien, især i tunge applikationer. Svigt af gear og specielt store gear er besværligt og dyrt.

Korrekt smøring er med til, at reducere slid på tænderne og beskytter mod korrosion og det vil resulterer i forlænget levetid og et mere effektiv gear under brug.

See the whole range
 • Skyl-/Vac Pump Olie

  Når et produkt skiftes er det en fordel, at skylle gearet inden nyt olie påfyldes. Ved brug af en tyndere olie som f.eks. Vac Pump Oil sikrer man i større grad, at spåner, slam og andre urenheder der ikke må være i gearet inden påfyldning er væk. Det sikrer et bedre udgangspunkt og forlænger levetiden, da den nye olie nu fra starten ikke er forurenet af gammelt skidt og slam.

  Fremgangsmåde ved skift er:
  Tøm gearet for gammel olie, skyld og meget gerne to gange, påfyld ny olie og gearet er klar til drift.

 • Syntetisk gearolie

  Syntetiske gearolier erstatte brugen af mineralolie, når disse ikke længere opfylder kravene og ydeevnen ønskes øget. Det kan være ved meget høje belastninger og meget lave eller høje temperaturer.

  Syntetiske olier har foredele hvorfor man vil foretrække, at bruge dem frem for mineralskeolier. Der er dog i nogen tilfælde hvor det ikke kan betale sig eller det ikke er muligt. Anvendelsessted og ønsket egenskaber skal kendes før der kan træffes en beslutning om, hvilken type gearolie der skal bruges.

  Syntetiske olier giver fordele man ikke kan få ved en mineralolie. Typiske syntetiske typer carbonhydrider (SHC), polyglycoler (PAG) og esterolier (E).

 • Viskositet/Opstart

  Viskositeten er dens vigtigste egenskab, og fordi temperaturændring påvirker viskositeten er det vigtigt, at overveje ændringshastigheden som er identificeret af viskositetsindeks (VI).

  Det er en fordel, at vælge en olie der forbliver så stabil som muligt, det giver en mere pålidelig smøring og beskyttelse af gearet.

  Beskyttelse under opstart “Start Up Protection System” er også kendt som SUPS. Et unikt system til beskyttelse af tænderne ved opstart.

  Størstedelen af slid i en gearkasse sker, under opstart, hvorfor det er vigtigt at sikre denne proces med SUPS. Olien forbliver på tænderne selv længere driftstop. Ved at beskytte tænderne i den mest skadelige fase reduceres slid væsentligt.